i-Size (40-105 cm) autosjedalica izrađena je po najvišim važećim standardima dizajna, kvalitete i sigurnosti. U skladu s europskim i-Size standardom (ECE R129). Jednostavno se postavlja u automobil pomoću sigurnosnog ISO-FIX sustava. Namijenjena je djeci od rođenja do 18 kg odnosno od 40 do 105 cm visine.

i-Size (40-105 cm) ima opciju rotacije unutar baze za 360 stupnjeva što značajno olakšava postavljanje djeteta u autosjedalicu, te prednji teleskopski stup kao dodatni potporanj stabilnosti. Uz mogućnost podešavanja nagiba naslona u tri položaja, ova autosjedalica ima i podesivo uzglavlje po visini. Na taj način prati rast djeteta. Za maksimalnu udobnost tu je ergonomski umetak za novorođenče. Ugrađen je podesivi sigurnosni pojas s uporištem u pet točaka. Sve navlake moguće je skinuti i oprati.

i-Size pravilnik za dječje autosjedalice donosi brojna poboljšanja. Odredba obavezne vožnje djece u autosjedalicama postavljenim suprotno od smjera vožnje do navršenog 15. mjeseca života. Odredbe vezane uz bočnu zaštitu, te nove kategorije autosjedalica. Klasifikacija težinskih grupa prema pravilniku ECE 44 04 je nejasna i može dovesti do pogrešne upotrebe.
i-Size klasifikacija je jednostavnija i zasniva se na visini i dobi djeteta.

i-Size regulativa ima više kriterija za testiranje bočne zaštite, To znači da će sve i-Size (100-150 cm) sjedalice pružiti zaštitu od bočnih udara.

Novost u i-Size regulativi je klasifikacija zasnivana na visini djeteta, koja je povezana i s veličinama za odjeću. Svaka visinska vrijednost će biti povezana s minimalnom visinom ramena, širinom ramena i širinom bokova. Tako će gotovo sva djeca, koja će odgovarati tim dimenzijama, stati u sjedalicu. Nakon visinskih odredbi također će biti navedena maksimalna težina djeteta.

Prikazuje se svih 5 rezultata

Show sidebar