Dječja autosjedalica prema i-Size (100-150 cm) standardu za djecu od 100 do 150 cm visine (Grupa II/III, 15-36 kg), izrađena je u skladu s regulativom R129/03. Posjeduju sedmogodišnje jamstvo, te osigurava sigurnu i udobno vožnju mališana do dvanaeste godine.

Pratiti će rast djeteta zahvaljujući podesivom uzglavlju koje će štititi glavu i vrat djeteta u slučaju bočnih udara, te ih uvijek držati u sigurnoj zoni. Duboko prostrano sjedalo štiti u svakom trenutku, a široki naslon i mekani sjedaći dio osiguravaju komfornu vožnju. Brza i jednostavna montaža pomoću sigurnosnog iso-fix sustava jamči čvrstu i stabilnu autosjedalicu koja se uvijek montira u smjeru vožnje. Navlaku je moguće brzo i lako skinuti, tako da je jednostavno pranje i održavanje.

i-Size pravilnik za dječje autosjedalice donosi brojna poboljšanja. Odredba obavezne vožnje djece u autosjedalicama postavljenim suprotno od smjera vožnje do navršenog 15. mjeseca života. Odredbe vezane uz bočnu zaštitu, te nove kategorije autosjedalica. Klasifikacija težinskih grupa prema pravilniku ECE 44 04 je nejasna i može dovesti do pogrešne upotrebe.
i-Size klasifikacija je jednostavnija i zasniva se na visini i dobi djeteta.

i-Size regulativa ima više kriterija za testiranje bočne zaštite, To znači da će sve i-Size (100-150 cm) sjedalice pružiti zaštitu od bočnih udara.

Novost u i-Size regulativi je klasifikacija zasnivana na visini djeteta, koja je povezana i s veličinama za odjeću. Svaka visinska vrijednost će biti povezana s minimalnom visinom ramena, širinom ramena i širinom bokova. Tako će gotovo sva djeca, koja će odgovarati tim dimenzijama, stati u sjedalicu. Nakon visinskih odredbi također će biti navedena maksimalna težina djeteta.

Prikazuje se svih 9 rezultata

Show sidebar