Uvjeti kupnje

Na uvjete poslovanja primjenjuju se odredbe čl. 57. do čl. 79. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine 41/14, nastavno dalje: ZZP), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu.

Naručivanjem i kupnjom u Čarobnjakov šešir d.o.o. web trgovini kupac sporazumno potvrđuje pristanak na Uvjete poslovanja i korištenja.

Korištenjem bilo kojeg dijela Čarobnjakov šešir d.o.o. portala i svih njegovih automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.

OPĆENITO

KUPAC

Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske, te koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet web trgovini Čarobnjakov šešir d.o.o. Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici. Također djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Pravna osoba treba imati registriranu djelatnost kod nadležnog trgovačkog suda ili obrtničke komore. Svaki kupac prilikom narudžbe mora ostaviti točne osnovne osobne podatke koji su potrebni za izvršenje kupovine i usluge, te odgovara za ispravnosti istih.

POTROŠAČ

Potrošač je u smislu Zakona o zaštiti potrošača svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u svrhe koje nisu namijenjene njegovoj poslovnoj djelatnosti niti obavljanju djelatnosti slobodnog zanimanja.

FOTOGRAFIJE I OPISI

Djelatnici Internet trgovine www.carobnjakov-sesir.com nastoje što točnije navesti karakteristike proizvoda. No zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda. Stoga vas molimo da nas, ako iste primijetite, odmah obavijestite na naš e-mail: info.carobnjakov.sesir@gmail.com

CIJENE

Sve cijene izražene su u eurima i kunama, s PDV-om. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe. Mogu se promijeniti bez prethodne najave! Istaknute cijene u web shopu vrijede isključivo za kupnju putem interneta. Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina. No bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.

Takve situacije su izvanredne i za njih se Čarobnjakov šešir d.o.o. unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

NARUČIVANJE

Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Proizvodi se naručuju isključivo kroz programsko sučelje Internet web trgovine Čarobnjakov šešir d.o.o.

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Dakle, prilikom završetka procesa kupovine u našoj online trgovini (web shopu) dobit ćete e-mail sa svim podacima o naručenim proizvodima, cijeni i načinu plaćanja koji je ujedno i potvrda da je narudžba zaprimljena.

Za proizvode kojih nema na zalihi dobavljača, ili ih ne može nabaviti u vremenskom periodu od 15 radnih dana, onemogućen je unos u košaricu za kupnju.

Ako Prodavatelj eventualno nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda ili sve naručene proizvode, kontaktirat će Kupca, te ga obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu dobavljača. Po dobivanju takve obavijesti od Prodavatelja, Kupac je e-mailom dužan obavijestiti Prodavatelja da li želi isporuku nekompletne narudžbe, da li prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe.

Ukoliko je pak Kupac iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, uplatio na poslovni račun Prodavatelja općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, Prodavatelj će mu odmah vratiti iznos vrijednosti proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da je Kupac odustao od kompletne narudžbe.

Kupac odgovara za ispravnost podataka koje navodi u popunjavanju narudžbe.

Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

Pri samoj narudžbi kupac će dobiti mogućnost izbora adrese za dostavu ako se ista razlikuje od registrirane adrese.

Ukoliko pokraj artikla piše dostupno odmah to znači da Prodavatelj ima proizvod na svom skladištu i spreman za isporuku.

Ukoliko pokraj artikla piše Dostupno na upit/ Dostupno uz narudžbu artikl će biti isporučen u roku od 30 radnih dana ili kako se dogovori u komunikaciji s kupcem.